5 Tips om meer energie uit jezelf te halen

Energie is de beste voorspeller van succes. Energieke mensen zitten beter in hun vel, gedragen zich actiever en presteren beter. Op dit moment krijgen we heel veel prikkels binnen ongeveer in 3 maanden net zoveel input als onze voorouders in hun hele leven. We verbruiken heel veel energie en vergeten tenslotte om bij te tanken. Vergelijk het met een auto, die moet ook getankt worden om weer door te kunnen dat is met ons lichaam ook zo. Maar waar haal je die energie vandaan? Hoe laad je jezelf voldoende op, zodat je bestand bent tegen de hectiek van alledag en steeds weer het beste uit jezelf weet te halen? 

sint bernardhond

1.Zoek dingen die je leuk vind, wij hebben een hond genomen, dat is een buddy om mee te wandelen, hij geeft je energie weer of geen weer we moeten eruit. Een hond is altijd blij dat je thuis komt en dan begint de knuffelsessie!! Nou wil ik niet zeggen dat iedereen een hond moet nemen maar het is voor mij en mijn familie een echte positieve aanwinst. Een hond zorgt vooraanmaak serotonine. beweging en blijdschap. 

2.Een goede balans tussen werk en privé creëren, een goede flow hebben dat is belangrijk. Bescherm jezelf door haalbare doelen te stellen en voldoende pauzes te nemen. Doe werk dat je leuk vindt en waar je goed in bent. alles andere is beter te delegeren. Zorg voor voldoende ontspanning op je werkplek maar ook thuis .

prop je vrije weekenden niet overvol met “moetjes”. Laat taken die belastend zijn door iemand anders uitvoeren. Laat bijvoorbeeld je boodschappen thuis bezorgen, je huis door iemand schoonhouden, was naar de wasserij/ strijkservice, hondenuitlaatservice etc.

Maak het gemakkelijker voor jezelf!

3.Je bent de hele dag in de weer, zorg er dan ook voor dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt en tekorten aanvult met suplementen. In de regel hebben mensen die het druk hebben een vit D,B12 en magnesium tekort. zorg dat je je lichaam goed verzorgd. In deze tijd verbruiken we in 3 maanden tijd net zo veel energie als onze voorouders hun hele leven. Een Ferrari heeft toch ook meer brandstof nodig dan een fiat 500.

4. Zorg voor voldoende beweging. Ga na het avond eten een rondje wandelen, dat helpt je lichaam ook met de zwaarste maaltijd van de dag te verteren. Vaak hoor ik dat het weer niet zo fijn is en het regent; wist je dat er de meeste zuurstof in de lucht is bij 12 graden en regen. Wat houdt je nog tegen?

5. Een goede slaap, nachtrust geeft overdag veel energie. Ga zeker een half uur voor het slapen gaan van het blauwlicht af.(schermen als tv, computer en mobiel). Wat is er mis met een echt tastbaar boek lezen of een korte meditatie? Gun jezelf die oplaad momentjes. Ze zijn gratis en voor niks maar daarentegen heel kostbaar. Ik gun ze mezelf en jou ook!!!!