Over mij

Thea Peeters vitaliteitscoach natuurkundig therapeut

TPsanté mijn praktijk

Daar ik na mijn tweede bevalling kampte met een enorm overgewicht(135 kg) en geen idee had hoe ik hier vanaf kon komen, ben ik in 2011 met de opleiding gewichtsconsulent aan de slag gegaan. Ik weet als geen ander hoe het is om verslaafd te zijn aan suiker en je niet lekker in je vel te voelen. Ik schaamde mij voor mijn uiterlijk waardoor mijn zelfvertrouwen verminderde .

Na de geboortes van mijn kinderen zat ik aardig in de kilo’s vet. Hoewel ik probeerde af te vallen kwam ik van de regen in  de drup. Om meer inzicht te krijgen in wat voeding betekent ben ik begonnen met de opleidingen. Het was niet gemakkelijk om te switchen van gewoontes en open te staan voor andere, gezondere producten. Vaak betrapte ik mij ’s avonds erop dat ik op zoek ging naar iets zoets, dan kwam dat “monster” weer uit de lade en triggerde mij om te snaaien. Ik vocht ertegen zonder te weten hoe het ontstaan is. Tijdens de studiejaren begon ik te snappen welke oorzaken deze lichamelijke gewoontes uitlokken en hoe deze te verhelpen en te voorkomen.

Toen ik met TPsanté startte dacht ik, er zijn zoveel mensen met overgewicht, die ga ik helpen!

Alleen had ik er nog nooit bij stil gestaan hoe groot de stap  voor iemand met klachten door overgewicht moet zijn, om daadwerkelijk professionele hulp te zoeken. In de intake gesprekken in mijn praktijk geven mensen aan dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Het onoverzichtelijk voor hun is welke weg ze nu moeten inslaan om daadwerkelijk geholpen te worden. Hulp vragen is ook dat stukje trots waar ze zichzelf achter verschuilen en wordt als moeilijk ervaren. In een eerste gesprek hoor ik vaak:” Ik dacht dat ik het zelf kon maar ik mis toch dat stukje kennis waardoor ik niet steeds meer terugval in mijn oude patronen.” of “Ik heb al zoveel geprobeerd maar niemand kan mij helpen, ik wil nu dat iemand verder, anders kijkt naar mijn klacht en mij serieus neemt.”

Nu, na 10 jaar, merk ik dat mensen makkelijker de weg naar mijn praktijk vinden dankzij de vele ambassadeurs die nu in Venlo, Blerick en omstreken hun positieve ervaringen over mijn aanpak verspreiden. Zij promoten mij vanuit hun hart.  Zij hebben de ervaring dat zij hun eigen puzzel tot een gezonder leven konden oplossen door de puzzelstukjes die ik hen aanreikte.

Eerst op zoek naar de  oorzaak

Bij TPsanté ga ik op zoek naar de oorzaak van de klacht middels Bioresonantie, elektro accupunctuur, thermografie, kinesiologie, het bijwonen van een Retreat en de  EMB bloedtest. Aan de hand van de uitkomsten van de genoemde methodes maken we een uniek plan op jou toegespitst. De mooiste complimenten die ik mocht ontvangen: “Thea werkt zo persoonsgericht, schrijft tijdens het consult met de hand en zit niet achter de computer”  en ” het is zo prettig dat Thea weet waar ze over praat, omdat ze het zelf meegemaakt heeft”.

 JIJ bent het waard om een persoonlijke en  goede begeleiding te ontvangen.

Ervaringsdeskundige

Het traject dat ik doorlopen heb was lang en hoewel ik nog steeds bijleer, heb ik zelf mijn eigen gezondheid onder controle. Meer dan ooit heb ik geleerd eerst de oorzaak van de klacht te achterhalen en dan pas te denken in oplossingen. Ik ben dan ook mijn bedrijf gestart om anderen te helpen en te begeleiden naar een duurzaam, gezonder leven.

Eindelijk durf ik nu te zeggen: “ik was niet zwak, ik was niet afhankelijk, ik was niet ongecontroleerd bezig; IK WAS ONWETEND!” Kennis is macht en kennis is wat ik graag met je delen wil. Kennis is hét wat maakt dat jij als persoon bij mij in de praktijk centraal staat en wij samen op meerdere fronten op zoek kunnen gaan naar de oorzaak van je klachten.

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, samen vinden we voor jou de juiste weg!

tijdens de overgang nog veel buikvet
na de overgang

Ik ben Thea Peeters

In 1966 geboren te Heerlen. In 1992 liep ik mijn man John op Pinkpop tegen het lijf. Samen hebben we twee kinderen en twee honden. Mijn hobby’s zijn: Zumba, koken, breien, festivals, concerten, lezen, sporten, wandelen en dat laatste vooral; in de Oostenrijkse bergen.

Voordat wij kinderen kregen woonden wij een tijdje in de voormalige DDR. Hier was ik manager van een groot hotel te Meiningen. Ook brachten wij samen een mooie tijd door in Noord-Frankrijk, bij Arras. Hier leerde ik de Franse keuken te waarderen.

Eenmaal terug in Beesel kreeg ik het idee om een cateringbedrijf te starten. Een cateringbedrijf dat andere normen en waarden uitstraalt dan men gewend was. Dit originele idee bezorgde mij een nominatie voor de Limburgse Innovatieprijs. Net toen mijn culinaire creaties op het punt stonden een breed publiek te bereiken werd de kennis van John op het gebied van champignonteelt in Engeland gevraagd. Zo vestigden wij ons in het zuiden van dit mooie eiland. Door mijn kennis van de Europese keuken en het beheersen van moderne talen was het niet moeilijk om een baan in een hotel te vinden. Na ons Engels avontuur kwamen wij terug in Beesel. Toen ik weer in rustig vaarwater zat, kon ik gaan nadenken over hoe ik al mijn opgedane ervaring en kennis in praktijk zou kunnen brengen.

Wist je dat?

  • Ik  graag in dialect coach alsook in Nederlands, Duits en Engels.
  • Ik in 2012  in mijn nieuwe broek, die ik voor het eerst online durfde te kopen, van de trap gevallen ben               waarbij mijn enkel gebroken is en de broek in het ziekenhuis  kapot moest worden geknipt.
  • Ik sinds 1985 vegetarisch eet maar niet afviel, integendeel; wist ik veel dat kaas zo vet is.
  • Mijn collega’s mij de wandelende Wikipedia noemen.
  • Dat er voor alles een oplossing is als je maar breed genoeg zoekt.

Gratis E-Book 

Om alvast kennis te maken met de eerste stappen naar een voor jou gezonde leefstijl bied ik je dit E-book aan. Door je gegevens hier achter te laten valt hij vanzelf in jouw e-mailbox. Het zijn eenvoudige stappen die je gemakkelijk al zelf kunt doen. Een goed begin is het halve werk, dus waarom moeilijk als het ook makkelijk kan? Ik help je graag op weg.

Ebook vetverbranding

Opleidingen

Het allerleukste vind ik om de oorzaak van jouw klacht te achterhalen om vervolgens een persoonlijk plan voor je te schrijven opdat jij je eigen puzzel oplossen kunt.

Om dit te kunnen realiseren ben ik sinds 2011 niet meer gestopt met kennis te vergaren. Zo heb ik de opleidingen stresscounselling en mental- coaching, waar luisteren voorop staat, gevolgd.

In juni 2013 ronde ik de 3 jarige HBO opleiding tot vitaliteitscoach succesvol af. Hierna volgde ik nog de specialisaties kind en voeding, voeding en overgang, diabetes type 2 omkeerbaar ,voeding voor ouderen, metabool syndroom en farmacologie.

Doordat ik in de overgang kwam en de ziekte van Pfeiffer onder de leden had ben ik in aanraking met de orthomoleculair studie gekomen waarna ik afstudeerde als natuurgeneeskundig therapeut. De EMB bloedtest mag ik sinds 2018 afnemen. Via de EMB bloedtest konden de gevolgen van Pfeiffer beperkt worden met als gevolg dat ik geen noemenswaardige klachten meer heb.

 

burn-out coach
Graag ontvang ik je bij Kazerne 12

TPsanté in Blerick

Door het verbreden van mijn kennis en mijn vestiging in het pand aan de Kazernestraat 12 te Blerick op 1 mei 2019, is mijn doelgroep meer divers geworden en kan ik werken met disciplines zoals fysio, accupunctuur, huidverbetering, ergo, logopedie, pedicure, movement therapist en MY’35 om jou naar een gezonde leefstijl toe te helpen .

Afvallen middels een gezonde leefstijl is een proces. Zie het als je eigen huis dat af en toe een opknapbeurt nodig heeft. Je blijft er altijd mee bezig. Wees lief voor jezelf en gun jezelf een gezond lichaam. Er is geen tweede keus.

Vanwege mijn tijd in Frankrijk vertaalde ik de term gezondheid naar Santé.

Graag wil ik kennis met jou maken om samen te proosten op ons aller gezondheid met een klinkend “Santé”!

 

Natuurgeneeskundig therapeut

Met medische kennis en voedingswetenschap heb ik mijzelf ontzettend kunnen verrijken. Opleidingen zoals o.a. farmacologie (medicijnen) en diabetes type 2 omkeerbaar openden mij de ogen nog meer. Ik ben heel leergierig geworden waardoor ik nu niet meer in kilo’s maar in kennis groei. Mijn beroep biedt  mij hierdoor meer dan voldoende uitdagingen. De mooie resultaten die mensen behalen geven mij enorm veel energie.

Sinds 1 juni 2019 ben ik natuurgeneeskundig therapeut. Met trots kan ik je dan ook vertellen dat mijn praktijk geaccrediteerd is bij het BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument) met nummer BR-02945. Mijn diensten vallen onder “alternatieve geneeswijze”. Alle informatie over vergoedingen bij alle zorgverzekeraars vind je terug in de vergoedingenlijst. Bij twijfel kun je navraag doen bij je zorgverzekeraar. Stel daar de vraag of de diensten/consulten van TPsanté, Thea Peeters, met registratienummer 02945, geregistreerd bij het BATC, vergoed worden.

coaching en counceling
coaching en counseling sessie