10 alternatieven voor je oude gewoonte om te zetten naar een nieuwe gewoonte

coachen, naar een nieuw doel met passie

Altijd hetzelfde doen, je vasthouden aan structuur kan nadelig zijn vooral als je verandering wilt aanbrengen in je leven of in jouw manier van leven. Zo ook is het bekende spreekwoord; als je altijd blijft doen wat je hebt gedaan krijg je wat je altijd hebt gehad. Dus kan ik stellen als je niks in je handelingen veranderd je ook tot geen ander resultaat zult komen. Een voorbeeld om dit te verduidelijken is: de roker die gestopt is met roken maar hierdoor aankomt. Het zijn de handelingen ( de hand naar de mond brengen) die niet zijn doorbroken. Enkel het voorwerp dat in de hand zit is vervangen. Zo is de sigaret bijvoorbeeld een snoepje geworden. Je bent vergeten om de handeling, de beweging te veranderen. Je zou i.p.v. de hand naar de mond te brengen( in eten denken) kunnen puzzelen, breien, houthakken noem maar op. Via deze blog probeer ik je al een eind op weg te helpen om het snaaien, ongemerkt eten, automatisch eetgedrag te beperken. 

Hieronder 10 tips om gewoontes duurzaam te veranderen.

water, vochthuishouding
water is essentieel om te overleven
Ebook vetverbranding
maak de eerste 7 stappen

TIP:

Koppel een nieuwe gewoonte aan een oude gewoonte. Zo ga je gemakkelijker automatiseren!

orthomoleculair voedingspatroon
Gezonde voeding is een van de drie pijlers voor vitaliteit
Voeding en overgang
je lichaam in balans door voeding, ontspanning en beweging
  1.  Denk eens niet in eten maar in alles andere wat voor jou mogelijk is.
  2. Beweeg eens anders met je handen bijvoorbeeld van links naar rechts door te breien, te haken, te kleuren, te puzzelen enz.
  3. Ontdek voor jezelf de oorzaak van het snaaien? Woede, frustratie of zorgen maken?
  4. Snaai je hartig dan zit je in de woede-frustratie, is een boksbal dan een optie?
  5. Snaai je zoet, komt dat doordat je je zorgen maakt? Ga jezelf geruststellen door te overleggen met bijvoorbeeld met een vriend of vriendin.
  6. Koppel je nieuwe gewoonte aan een oude gewoonte zodat je deze gemakkelijker kunt automatiseren. Bijvoorbeeld je krijgt het idee om squads te maken. Doe deze dan tijdens het tandenpoetsen.
  7. Denk bij je emotie niet in eten maar in bijvoorbeeld touwtje springen.
  8. Als er iets ergs gebeurd, ga jezelf dan ook niet zieker maken maar denk in mogelijkheden om jezelf nog gezonder te houden zodat je er voor alle anderen kunt zijn.
  9. Als je gaat uit eten neem dan van te voren contact met het restaurant en/of de kok op. Geef duidelijk aan wat je wilt anders krijg je iets anders.
  10. Zoek naar mogelijkheden en schrijf deze op. Hang ze op een plek waar je vaker langs komt en bedenk dat je maar een lijf hebt een huisje dat je niet kunt inruilen. Je gaat toch zeker voor de beste versie van jezelf?
meertje in Oostenrijk
Heerlijke grenzenloze vrijheid, welke weg kies jij?

Kies de weg die bij jou past. Kies de alternatieven die jou dienen. Kopieer geen lijstjes die van anderen zijn want je zult ervaren dat dit niet vol te houden is en je al snel in je oude gewoonten terug zult vallen. Creëer je eigen leefgewoonten die goed voor jouw zijn. Door je unieke eigen gezonde gewoontes te automatiseren zul je een nieuwe gezondere leefstijl behalen en behouden.