Coaching - TP Santé

Stresscounseling

Ontspanning is een van de pijlers waar je bij overgewicht niet meteen bij stil staat en toch is dit een belangrijk punt voor een gezonde leefstijl. Sinds juni 2012 is Thea Peeters bij Sonnevelt opleidingen afgestudeerd als stresscounsellor.

In deze tijd wordt veel van je gevraagd en verwacht. Het is lang niet altijd mogelijk om aan de verwachtingen van anderen en die van jezelf te voldoen. Als de balans tussen spanning en ontspanning verstoord wordt, kan dit leiden tot stress. En daar kan je lichaam op reageren met aan stress gerelateerde klachten.

Denk bij aan stress gerelateerde klachten aan:
hoofdpijn, nek-, schouder-, en rugklachten, RSI, slapeloosheid, veel wakker liggen, eetproblemen, overgewicht, maar ook eczeem en maag- of darmklachten. Als deze klachten langere tijd worden genegeerd dan is de kans op een ziekte groot. Bij de “moderne” ziektes zoals hartklachten, diabetes en overgewicht wordt steeds vaker aangetoond dat stress hierbij een belangrijke rol speelt.

Stresscouncelling leert je om te gaan met stress. Ook als je geen klachten hebt en dat graag zo wilt houden.
Door de hoge verwachtingen die deze maatschappij stelt biedt stresscounselling je hulp om een weg te vinden die bij jou past.