Sport en voeding - TP Santé

Diabetes type 2 omkeerbaar

Diabetes type 2 is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Maar liefst 1,3 miljoen mensen hebben momenteel diabetes.
Per week komen daar 1.200 mensen bij!

De ziekte kenmerkt zich door insulineresistentie. Dit betekent dat het lichaam niet meer goed reageert op insuline: het lichaam is er ongevoelig voor geworden. Veel mensen weten echter niet dat zij diabetes hebben, want niet iedereen heeft duidelijke klachten die horen bij diabetes. Veel symptomen lijken op dingen die iedereen wel eens heeft, zoals vermoeidheid en futloos zijn. De meest voorkomende vorm is diabetes type 2, deze ontstaat tegenwoordig bij steeds jongere mensen. Het leek een tijdlang een progressieve voortgaande ziekte te zijn: de neergang van de bètacelfunctie werd onvermijdelijk geacht. Geen enkel medicament slaagde erin om het tij te keren.
Diabetes type 2

Uit wetenschappelijk onderzoek is nu echter gebleken dat men kan herstellen van diabetes type 2: het is geen ongeneeslijke ziekte, zoals altijd gedacht is!
In de praktijk is bij maagoperaties  gebleken dat patiënten met diabetes en overgewicht hun bloedsuikerspiegel weer kunnen normaliseren door aanpassing van het eetpatroon via een dieet. Een welkom bijeffect van de maagoperatie! Met interventie op basis van voeding, leefstijl en coaching is het mogelijk het tij te keren, waardoor minder of zelfs geen medicatie meer nodig is.

Wil u meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op