blue zone Portygal

Retreat

Retreat in het mooie Portugal 2022, tijd voor jezelf!

In mijn praktijk zie ik veel mensen die graag naar hun doel toewerken. Vaak wordt het proces om van A naar B te gaan onderbroken. Doordat je bijvoorbeeld te snel van start gaat en als gevolg hiervan onderweg struikelt. Een andere oorzaak kan zijn dat de “beren” op de weg naar jouw doel je belemmeren. Met de “beren” bedoel ik bijvoorbeeld: je omgeving, de tijd die je hebt, je werk, feestjes, reclames, supermarkten, feestdagen maar ook vakanties. Ik ben bewust op zoek gegaan naar een plek waar deze valkuilen voor jou duidelijk worden. Ik neem je als het ware 24/7 aan de hand om jou te leren omgaan met deze voor jou “beren” op de weg. Ik heb Brejo Fundeiro ervaren als de ideale plek om dit voor iedereen te realiseren.

Een mooie begin naar een optimaal gezond leven. Gezondheid is levensgeluk!

Klaar met dat drukke leven, elke dag vliegt aan je voorbij, je weet nog niet meer wat gisteren allemaal de revue passeerde. Geen tijd om aan jezelf te denken, lief te zijn voor jezelf en te genieten van elk moment van de dag? Je wilt het anders maar weet niet waar je moet beginnen, of  je bent al een eind op weg maar weet niet hoe je nu door moet zetten? Het leven is kort en de tijd vliegt, gun jezelf de rust, ruimte en regelmaat die je nodig hebt voor een gezonder, fitter en energieker leven.

Ga mee naar het heerlijke warme Portugal  van 6 t/m 13 Augustus 2022. Onze missie is Rust, Ruimte en Regelmaat met een cultureel en culinair tintje!

In juni 2021 ging ik met een groep naar deze mooie plek. Ik was zo gefascineerd van deze golf van rust dat het wel een sprookje leek waarin ik de hoofdrol speelde. Mooi weer, zwemmen, wandelen, cultuur en voeding, zo vers en gezond. Ik kom zelf uit de horeca maar hier werd ik echt verrast door de creatieve- en de smaakvolle gerechten. Ik genoot van de ruimte, de cultuur en de lieve mensen. Ik dacht:” wat een fijne plek voor iedereen die aan zijn/haar leefstijl wil werken. Dat maakt het dat het in mij opkwam om  een groep mensen uit de dagelijkse omgeving te halen en mee te nemen naar een andere, betere omgeving; de “blue zone”. Hier kun je dan ongedwongen en automatisch leren hoe jij nog beter kunt zorgen voor je eigen gezondheid. Ik neem jou graag mee zodat jij deze verrijking ook mag meemaken, ik gun het jou!” 

Wij verblijven in een mooi groot huis en worden met voldoende gezonde voeding verwend door Keith en Thorsten. Je kunt een kijkje nemen op hun site, Brejo Fundeiro – Portugal Retraite (portugalretreat.com)

Nadien we in Portugal voet aan de grond hebben gezet is voor jou alles verder geregeld. We gaan, met een busje met chauffeur naar ons verblijf. Dit is een 100 jaar oude woning die geheel is opgeknapt waarin de mooie oude stijl is behouden. Er is een mooi zwembad met zout water en een grote relax/yogaruimte. In de ochtend na het ontbijt zijn er workshops die gericht zijn op een gezonder en energieker leven. Hoe je dit kunt aanpakken en hoe voor jou deze nieuwe leefstijl in de toekomst een blijvende gewoonte wordt. Dus ook na terugkomst van een heerlijke ontspannen week met een bulk aan energie blijf je het geleerde vast houden. 

portugal retreat
de achterzijde in de tuin
portugal retreat
3 persoons slaapkamer
vakantie in Portugal
zwembad met zoutwater zwemmen om de kilo's te verminderen
portugal retreat
yoga ruimte
reizen naar warme landen
uitzicht
portugal retreat
grote woonkamer

Afvallen en een gezond leven gedurende het Retreat in Portugal 

het is niet altijd gemakkelijk om dit proces in ons huidige leven in te voegen. Vaak hoor ik dat tijd, omgeving en de sociale activiteiten hier echt roet in het eten kunnen gooien. Middels kleine stapjes en een goed begin krijg je inzichten in je eet- en leefpatronen. Een gezond gewicht wordt beïnvloed door voeding maar ook door voldoende ontspanning(slaap) en beweging. Wij zorgen voor Rust, Ruimte en Regelmaat.

Zo kun jij volledig tijd voor jezelf maken!

Tijdens het Retreat in Portugal  van 6-13 augustus 2022 drukken we op de resetknop en ga je ervaren hoe het is om gezond te leven!
 
de zon in de middag, Vitamine D snuiven.

Dit levert het Retreat jou op:

 

Rust

Niet hoeven na te denken, gezond leven wordt je aangereikt, jij hoeft het alleen maar vast te pakken

We bieden een massage en een klankschalensessie om nog meer tot rust te komen. Ook mindfulness en meditatie komen aan bod.

Ruimte

Je krijgt alle ruimte om dat te doen waar je op dat moment behoefte aan hebt. We bieden elke dag een uitgebreid programma aan, het is aan jou of je deelneemt.

Regelmaat

elke dag is opgedeeld in 3 delen:

deel 1: 8.00 u. – 9.00 u. bewegen en ontbijt

deel 2:10.00 u.-12.30 u.  coaching en training. 13.00 u. lunch

deel 3:14.00 u.-18.00 u. culturele uitstapjes, 19.00 u. diner.

wijzigingen voorbehouden.

Gedurende onze reis in Portugal zal ik als coach je persoonlijk begeleiden zowel naar  verdieping over een gezonde leefstijl, om een goed begin te maken naar jouw doel of  lekker even tijd voor jezelf, weg uit de sleur . Voor de reis krijg je een intake gesprek dit kan zowel life als online plaatsvinden. Gedurende de reis is er de mogelijkheid om een persoonlijk coach gesprek aan te vragen en de workshops te volgen. Na afloop als we weer thuis zijn vindt er nog een exit gesprek plaats. In dit gesprek gaan we kijken welke behoeften er gedurende de reis zijn ontstaan en maken we samen indien nodig  een plan voor begeleiding op de lange termijn.

Alles nog eens op een rijtje:

Wil jij werken aan een gezondere levensstijl terwijl je geniet van het prachtige Portugal?

Niet hoeven na te denken, gezond leven wordt je aangereikt, jij hoeft het alleen maar vast te pakken.

Tijdens het Portugal Retreat van 6-13 augustus 2022 drukken we op de resetknop en ga je ervaren hoe het is om gezonder te leven!

Accommodatie

We zullen verblijven in een honderd jaar oud herenhuis met zoutwaterzwembad gelegen in een prachtige omgeving in de beboste heuvels van Midden-Portugal, ver weg van de drukte.

Je kunt kiezen uit een kamer voor jou alleen of je deelt en kamer met 1 of 2 andere mensen. Elke kamer heeft een eigen badkamer.

Maaltijden

Iedere dag is er meer dan voldoende gezonde voeding. Verwacht culinaire vegetarische hoogstandjes met verse seizoensgebonden ingrediënten uit eigen biologische tuin of van lokale groenteboeren.

Dagprogramma

Er zijn activiteiten geregeld, waaronder verschillende excursies, een massage, een klankschalensessie en lichte wandelingen. Daarnaast is er natuurlijk genoeg tijd om heerlijk uit te rusten aan het zwembad en te genieten van de prachtige omgeving.

Mogelijke excursies die we met onze privéchauffeur kunnen maken zijn o.a. 

 

CASTELO DO BODE is een kunstmatig meer aan de rivier de Zézere, dat zich uitstrekt over 60 km van Tomar tot Ferreira do Zêzere, Vila de Rei en Cernache do Bonjardim. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 50 km en is ideaal om te zwemmen, zonnebaden, vissen, motor- en zeilboten, skiën, windsurfen, jetskiën en duiken. Er zijn twee muren in de buurt van Brejo Fundeiro Retreat, Barragem da Bouca ligt op 15 minuten en Castelo do Bode ligt op 40 minuten afstand, welke kan worden bezocht tijdens het rijden door het schilderachtige landelijke platteland.

Dornes ·

DORNES · is een klein, mooi historisch dorp en ligt op een betoverd schiereiland. De stenen huisjes zijn gebouwd op heuvelachtige geplaveide straatjes. Met uitzicht op het dorp is een ongewone 5-zijdige toren en kerk. Het werd gebouwd door de Tempeliers als uitkijktoren en verdedigingsbastion voor de regio tijdens de christelijke herovering. In de 16e eeuw, een rustigere periode, werd het aangepast tot klokkentoren voor de naburige moederkerk.
De rivier, die zich rond 3 zijden van het schiereiland en de omliggende groene heuvels krult is prachtig te bewonderen vanuit deze toren. Dornes ligt op 5 minuten rijden van het Retreat.

convento waterpartij Tomar

TOMAR is een charmante stad met veel historie aan de oevers van de rivier de Nabão. Tomar wordt gedomineerd door een 12e-eeuws tempelierskasteel met een van de belangrijkste en meest indrukwekkendste monumenten van het land – het Convento do Cristo, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de 12e eeuw vestigden de Tempeliers het Convento als hun hoofdkwartier en vandaag de dag is het nog steeds de grootste en best bewaarde Europese Tempeliersnederzetting. Binnen de muren is er een combinatie van een versterkte citadel en klooster. Binnen het Convento kunt u het beroemde ‘Manueline-venster’, binnenplaatsen, waterfontein, verbazingwekkende stenen wenteltrappen, verschillende kloostergangen en het einde van een aquaduct en het meer zien.

Tomar AquaductIn Tomar leidt de autovrije hoofdwinkelstraat naar de gotische kerk van São João Baptista, op Praça da República. Dit is het elegante centrale plein van de stad en wordt omgeven door 17e-eeuwse gebouwen.

Op slechts 2 minuten buiten Tomar vindt u het aquaduct van Pegões, gebouwd in de 16e eeuw; de structuur heeft 180 bogen en is 30 meter (100 voet) hoog.  Je kunt bovenop het aquaduct lopen.
Tomar ligt op 34 km/21 jmijl afstand en duurt ongeveer 35 minuten om er naartoe te rijden.

CoimbraCOIMBRA is een van de oudste steden van Portugal en de thuisbasis van een van ’s werelds eerste universiteiten. Het was de hoofdstad van het land van 1139 tot 1256 en de universiteit werd gesticht in 1290. Vandaag de dag is deze indrukwekkende universiteit nog steeds een van ’s werelds meest illustere en de grootste attractie van de stad. Rondom in de oude stad zijn mooie oude kerken en smalle straatjes staan op een heuvel met uitzicht op de rivier de Mondego. Beneden aan de rivier ligt het commerciële hart van de stad, met levendige cafés, banketbakkers, restaurants, boetieks, onder anderen. Coimbra ligt op 71 km / 44 mijl afstand en het duurt ongeveer een klein uurtje om erheen te rijden.

Romeinse ruïne, Conimbriga

CONIMBRIGA is een van Europa’s grote Romeinse archeologische vondsten en een van de best bewaarde op het Iberisch schiereiland. Het was oorspronkelijk een Keltische nederzetting uit de ijzertijd, maar werd bezet door de Romeinen in de 2e eeuw na Christus, die er een welvarende stad van maakten. Naast ruïnes van badhuizen, amfitheater, forum, stadsmuren en andere huizen, zijn er prachtige vloermozaïeken. 16 km / 10 mijl buiten Coimbra en ongeveer 1 uur rijden van onze logeerplek.

Grutas de- Mira de AireGROTTEN VAN GRUTAS DE MIRA DE AIREDit kleine stadje heeft de grootste grotten van Portugal, Ze zijn ontdekt in 1947. Er zijn een reeks spectaculaire grotten van opvallende natuurlijke architectuur met de ‘Black River’ die door de grotten meandert naar beneden in het ‘Great Lake’ 110 meter onder het maaiveld. Er zijn liften voor de terugkeer naar de oppervlakte. 1,5 uur rijden om de 85 km / 52 mijl enkele reis af te leggen.

AlcobacaALCOBACA staat bekend om zijn belangrijkste attractie, de abdij van Santa Maria. Opgericht in 1153 om een overwinning op de Moren te herdenken, werd het voltooid in 1223. Het is nu de grootste kerk van Portugal en een van de uitstekende architectonische monumenten. Het werd uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO en de uitstekende staat van bewaring maakt het dat dit het mooiste voorbeeld van cisterciënzer architectuur in Europa is. In de kerk bevinden zich de uitgebreide stenen graven van Dom Pedro en Donna Ines, die een tragisch verhaal hebben dat lijkt op Romeo en Julia, maar veel gruwelijker is. 95km/59 mijl rijden wat ongeveer 1 uur duurt om er naartoe te rijden.

Batalha ·BATALHA klooster werd gebouwd in de verbazingwekkende gotisch-Manuelijnse stijl. Mosteiro de Santa Maria da Vitória, is misschien wel de hoogste prestatie van de Portugese architectuur en heeft unesco-werelderfgoed status. Het werd gebouwd om de slag van 1385 te herdenken welke de onafhankelijkheid van Portugal bezegelde. Gelegen op 77 km / 47 mijl afstand, duurt het ongeveer 1 uur om erheen te rijden.

Nazere strandNAZERE is een mooie badplaats met een fantastische sfeer. Het labyrint van geplaveide straatjes leidt naar een breed, wit zandstrand. Er is een vissershaven aan de ene kant van het strand met een monorail op de kliffen aan de andere kant en een geweldige mix van winkels en restaurants daartussenin. De kliffen aan de noordkant liggen 110 meter (1000 voet) boven het strand en bieden een prachtig panoramisch uitzicht. Het duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten om de 108 km / 67 mijl naar Nazaré te rijden. Mogelijk om de reis te combineren met een tussenstop bij Alcobaça en/of Batalha.

Kasteel AlmourolKASTEEL ALMOURAL is een middeleeuws kasteel gelegen op een klein eiland in het midden van de rivier de Taag en maakte deel uit van de verdedigingslinie gecontroleerd door de Tempeliers. Wanneer het kasteel werd opgericht is onduidelijk. Men neemt aan dat het werd gebouwd op de plaats van een primitieve pre-Romeinse vesting die later werd veroverd door de Romeinen in de 1e eeuw B.C. Stop in Constância voor een kopje koffie bij de rivier. Het duurt ongeveer 1 uur om de 65 km /40 mijl te rijden.

Santuário de FátimaFATIMA is een van de belangrijkste katholieke heiligdommen ter wereld gewijd aan de Maagd Maria. Fatima’s roem is te danken aan de verschijningen van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans die verschenen aan drie herderskinderen op de 13e dag van elke maand, gedurende 6 maanden in 1917. De laatste verschijning vond plaats op 13 oktober 1917 en werd bijgewoond door 70.000 pelgrims. De site trekt nu maar liefst 6 miljoen pelgrims per jaar. Het Lourdes van Portugal. Plan ongeveer 1 uur om er te komen.

Bij het retreat is een intake , twee uur coaching en een exitgesprek per persoon inbegrepen ter waarde van € 360,00. Als vitaliteitscoach heb ik ook de opleidingen: Stresscouncelor en mental coaching gevolgd. Waar de coaching over gaat is datgene waar jij behoefte aan hebt.  Bovendien kijken we hoe jij een goed begin kunt maken aan een nieuwe leefstijl.

Lees hier hoe mijn coaching wordt ervaren:

 

Beste Thea,

In Juni kwam ik binnen bij Thea, ik voelde me niet zo goed in m’n vel, ik was al 8 jaar aan ’t struggelen om m’n buikje weg te krijgen, heel veel trainen en gezond eten (dacht ik) maar m’n buikje ging niet weg. Veel dingen die ik at waren wel gezond, maar niet licht verteerbaar, iets wat m’n tedere darmpjes niet aankonden. Ik had al 3 jaar maandelijks last van migraine, de medicijnen hiervoor hielpen wel om de aanvallen minder heftig te laten verlopen maar ze gingen niet weg. Nu 3 maanden later met de juiste begeleiding en support van Thea is EN m’n buikje weg (- 6 cm van m’n taille) EN heb ik geen migraine aanvallen meer gehad, TROTS!!
Thea is een echte TOPPER die kijkt naar wat goed is voor JOU!

Groetjes Suzanne 

 

Hallo Thea,

Mijn voornaamste doel met het programma “Ik mag alles eten” was om veel over voeding te leren en een lichaam te krijgen waarin ik mezelf thuis voel. Nou dit is ook gelukt in de periode dat ik het programma heb gevolgd ben ik ongeveer 6 kilo afgevallen. Nu zal je misschien denken dat dit niet veel is maar aangezien dit puur vet is en mijn spieren zijn bijgekomen kan ik hier heel erg tevreden over zijn. Ik ben dan ook erg bewust geworden van de keuzes die ik nu maak over eten. Door dit programma heb ik heel veel over eten geleerd en ook over het feit dat je je eigen keuzes maakt. Je mag ook echt alles eten alleen je beslist voor jezelf hoeveel en wanneer je een snoepje mag eten. Hierbij was de begeleiding ook super! Thea heeft mij erg goed begeleid en ook laten zien wat je eigenlijk op een dag eet aan suikers en vet. Dit had ik van te voren helemaal niet door, ik dacht dat ik goed at. Nou dit was stiekem toch niet helemaal waar. Door dit programma voel ik mezelf weer helemaal fit en ik ga nog steeds verder met afvallen ik heb mijn eindstreep nog niet bereikt maar dit gaat mij zeker lukken.

groetjes Kim


Hoi Thea,

Tijdens het eerste consult werd al snel duidelijk wat er aan de hand was. Mijn stofwisseling bleek stil te staan, omdat ik altijd te weinig at. Ik schrok toen ik je dagelijkse adviezen voor de eerste week zag. Zoveel had ik echt nog nooit op één dag gegeten. Na een week zag ik al resultaat en het resultaat bleef. Ik ben zelfs verder gekomen dan mijn einddoel.

Dankzij je persoonlijke en fijne manier van coachen is het me gelukt om mijn levensstijl aan te passen. Je adviezen zijn realistisch en goed toe te passen (ook in een druk en onregelmatig leven).
Naast het volgen van het programma ben ik ook aan de slag gegaan met een Personal Trainer. Tijdens de trainingen haalde ik alles uit mezelf. Ik werd gemotiveerd om dit voort te zetten als ik alleen trainde met mijn persoonlijke trainingsschema’s.

Door jouw adviezen op te volgen en bewust te trainen ben ik meer dan 10 kg afgevallen. Ik voel me weer fit, energiek en zelfverzekerd!
Jouw coaching in combinatie met bewegen kan ik iedereen aanbevelen!

Bedankt voor alles!

Groetjes Yannick

 

 

Coaching consulten worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

Bij een aanbetaling van €100,00 reserveer ik al een plaats voor jou. 3 weken voor vertrek vraag ik dan de volledige betaling te doen.

Betaling in termijnen is mogelijk. Indien de reis onverhoopt niet door kan gaan vanwege de dan geldende regels krijg je je aanbetaling volledig terug. 

De vlucht boek je zelf naar Lissabon. Na aanmelding ontvang je meer info over de vlucht.

 

BEN JE KLAAR OM JE LEEFSTIJL TE VERDIEPEN OF TE VERANDEREN WIJ NEMEN JE GRAAG MEE.

Bekijk hier de folder

retreat portugal
retreat portugal