Thermografie

thermografie

NIETS BELANGRIJKER DAN GEZONDHEID….

Gezondheid is zo natuurlijk dat je er vaak niet bij stil staat. Tot het moment dat er iets hapert aan je gezondheid of aan die van een dierbare. Dan pas besef je wat gezondheid voor jou als persoon betekent en dat niet alles zo vanzelfsprekend is. Mocht er iets aan de hand zijn, dan is het belangrijk dat we daar zo snel mogelijk bij zijn. Hierdoor kan zo veel mogelijk schade worden beperkt. De mogelijkheid tot snel herstel is vele malen groter. Medische thermografie is een mooie en pijnloze manier om afwijkingen in een vroeg stadium vast te stellen. Zo wordt medische thermografie bijvoorbeeld toegepast bij borstscreening (in plaats van de preventieve mammografie).

Medische thermografie, ook wel infraroodscreening genoemd, is het in beeld brengen van de fysiologische processen.

WERKING:

Met zeer gevoelige, hoog-resolutie infraroodcamera’s en speciale screening software, worden minieme temperatuurverschillen aan de huidoppervlakte zichtbaar. Deze temperatuurverschillen kunnen in relatie met onderliggende organen en lichaamssystemen afwijkingen in een vroeg stadium aangeven. Deze technologie is volledig veilig, er wordt geen schadelijke straling uitgezonden. De warmte uitstraling van de huid wordt gemeten en in beeld gebracht zonder je aan te raken en is dus pijnvrij. Er is geen enkel gevaar voor de gezondheid. Zowel een gedeeltelijke screening als een screening van het gehele lichaam is mogelijk.

Op de beelden die d.m.v. medische thermografie van het lichaam gemaakt worden, is te zien waar ontstekingen zichtbaar zijn. (Rood/wit is warm, groen is normale lichaamstemperatuur, blauw is te koud zoals bijvoorbeeld ook mogelijk is bij een te trage schildklier).

BEOORDELING:

De screenings worden nagekeken door een arts en je ontvangt een uitgebreid rapport van de beelden.

Dit rapport wordt uitgebreid telefonisch met jou besproken. 

thermografie

Afspraak in Blerick :

7 april 2022 is er weer een volgende mogelijk om af te spreken voor een borstscreening, een total body scan of  een gezondheids check voor man of vrouw. 

 

DE VOORDELEN VAN BORSTTHERMOGRAFIE

  • Er zijn geen contra-indicaties voor thermografie.
  • Thermografie is een test voor alle vrouwen vanaf ongeveer 25 jaar.
  • Het is volledig non-invasief (niet belastend), er is geen straling van welk type dan ook en geen contact met het       lichaam,  dus het kan geen schade aanrichten. Het is als het maken van een pasfoto maar dan van je borsten.
  • Het is een aanvullende methode die je veilig zo vaak kunt doen als je zelf wilt.
  • Zeer geschikt voor vrouwen met dicht borstklierweefsel en voor vrouwen met borstprotheses.
  • Bij positieve thermografische bevindingen van jonge vrouwen wordt de gevoeligheid en specificiteit van mammografieën en echografieën verhoogd. Dit geeft beslissingsinformatie bij vrouwen die anders niet zouden zijn getest.

Medische Thermografie detecteert de subtiele fysiologische veranderingen die vooraf gaan met borst-pathologie (ziektes). Onze beelden worden van een verslag voorzien door de een van onze thermografische artsen van de interpretatieservice van het ACCT die gecertificeerd zijn als thermoloog en een ruime ervaring hebben met het lezen van thermogrammen. Deze arts houdt rekening met alle voorgeschiedenis en symptomen en met de resultaten van eerdere onderzoeken. Omdat dit artsen zijn spreken zij de taal van jouw arts en is overleg altijd mogelijk.

VERVOLGSTAPPEN:

Aan de hand van de thermografische rapporten kun je stappen ondernemen om verdere onderzoeken te laten doen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

een mammografie, een echografie, MRI, EMB bloedtest, bioresonantie en leefstijl veranderingen.

Zo krijg je kennis over je lichaam en leer je hoe je hier zelf invloed op hebt.
Na het maken van een baseline (twee onderzoeken met een tussentijd van 3 maanden) kunnen we jaarlijks de stabiliteit monitoren. Hoe langer je bij ons komt hoe groter jouw thermografische geschiedenis. Als een soort film om zo jouw fysiologische patronen te herkennen en verandering op te sporen die aanvullende testen rechtvaardigt.

Het duurt jaren voor de meeste kankers zich ontwikkelen tot het stadium dat ze kunnen worden opgespoord met een mammografie of echografie (dicht genoeg zijn). Thermografie is ideaal om veranderingen in de loop van de tijd in een vroege ontwikkelingsfase op te sporen, voordat er meer geavanceerde pathologie kan worden opgespoord met andere tests.