Overgewicht en op zoek naar het Juweel in jezelf?

Heb je overgewicht, wil je graag gezonder gaan leven? Loop je vast, weet je niet meer hoe verder? Denk je vaak, ik wil de knop omzetten, maar weet je niet welke knop en waar je deze kunt vinden?

Zou je graag op onderzoek uit willen gaan hoe het mogelijk is dat het zover is kunnen komen en geholpen willen worden in het vinden van een weg naar het juweel in jezelf?

Dan is deze vierdaagse wat voor jou.

Aan de hand van drie dagelijks terugkerende thema’s, voeding, bewegen en ontspannen nemen we je binnen deze vier dagen mee in de mogelijkheden die je hebt voor het ontwikkelen van een gezond lichaam, een ontspannen geest en een gelukkig leven.

Wij zijn:

sporten (1)

Thea Peeters-Bodelier (www.tpsante.nl)

Ik werk al vele jaren als vitaliteitscoach (gewichtsconsulent, stresscounsellor, mentalcoach). Men kan mij met recht een ervaringsdeskundige noemen. Ik werkte als kok en was dus veel met eten bezig. Op mijn zwaarst was ik 135 kilo, in één van de zwangerschappen van mijn twee kinderen. Na jaren van overgewicht en het mezelf vaak vullend met mars en snickers, vond ik mijn knop.

Eén van mijn kinderen zat vast in een klimtoren en ik moest omhoog klimmen om mijn kind te bevrijden, in die toren was ook een vriendje van mijn zoontje aan het spelen en terwijl ik met moeite omhoog klom, riep het vriendje: “moet die dikkerd er ook nog bij” Ik vond het zo pijnlijk voor mijn zoontje dat ik acuut besloot op onderzoek uit te gaan naar de mogelijkheden om mijn gedrag te veranderen.

Ik ontdekte de drie pijlers die voor mij belangrijk waren en vond een juiste balans tussen voeding, bewegen en ontspanning, zo bereikte ik een gezond lichaamsgewicht en behield ik een gezonde leefstijl.

Ik heb in de afgelopen jaren diverse opleidingen gevolgd ; gewichtsconsulent, mental coach, stresscounsellor, kind en voeding, overgang en voeding, sport en voeding.

En van mijn zoektocht, mijn ervaring en mijn kennis mijn beroep gemaakt. Ik vind het geweldig om mijn ervaring en kennis met jou en anderen te delen, zodat jij ook de mogelijkheden kunt gaan zien, ontdekken en ervaren die er zijn om weer een gezond leven terug te krijgen en te behouden.

Marjon Bovens (www.connectingdaughters.com)
Sinds de zwangerschap van mijn kinderen kamp ik met ernstig overgewicht. Net als Thea was ik in de zwangerschap van mijn kinderen 135 kilo. Mijn pijn, verdriet en frustratie at ik weg met heerlijk eten… vooral zoetigheid. Het vinden van mijn knop ging in stukjes, langzamerhand kon ik steeds minder ver lopen. Foto’s van mezelf klopten niet met het beeld dat ik graag van mezelf had. Toen ik op een dag merkte dat ik nauwelijks nog twintig minuten kon lopen, besloot ik dat het genoeg geweest was en ging op zoek naar begeleiding en kwam bij Thea terecht. Thea hielp en helpt me nog steeds, ze is zeer deskundig, motiveert, coacht ,is zacht waar ze zacht moet zijn en confronterend daar waar ik het nodig heb. We kwamen aan de praat, ik vertelde haar dat ik een retraiteplek voor vrouwen aan het opzetten was en we besloten onze kennis te bundelen.

Jarenlang ben ik therapeute geweest en heb mensen begeleid in het ontwikkelen en onderhouden van gezonde houding- en bewegingspatronen. Rug- nekschouderklachten, knie en polsklachten, mensen met al deze klachten heb ik gedurende 15 jaar in mijn praktijk behandeld. Na deze jaren ben ik aan de slag gegaan in grote organisaties als arbocoördinator en vervolgens als vertrouwenspersoon. Hier heb ik leren luisteren en coachen. De ervaringen als therapeut en coach zet ik graag deze vier dagen voor je in.

Programma:
Donderdag
– Ontvangst om 10.00
– Om 11.00 aanvang van het programma met de workshop “Lekker in je vel”.
– Om 13.00 gezamenlijke lunch.
– Na de lunch samen wandelen en het verkennen van de omgeving.
– Om 18.00 biologisch driegangen diner.
– Na het diner lichaamsoefeningen en meditatie

Vrijdag
– Van 7.00 tot 8.00 lichaamsoefeningen
– Om 8.30 gezamenlijk ontbijt
– Lopen van een labyrint in de tuin
– Lichaamsoefeningen
– Om 13.00 samen lunchen
– Na de lunch wandelen en het ontdekken, ruiken en proeven van andere voedingsmiddelen.
– Om 18.00 diner
– Hierna tijd voor jezelf
– Om 20.30 vertrekken we naar een dansactiviteit

Zaterdag
– Om 10.00 uur samen ontbijten
– Na het ontbijt lichaamsoefeningen
– Boksles
– Gezamenlijk Lunch
– Wandelen naar een kookworkshop in de buurt
– Samen koken
– Terug wandelen
– Ontspanningsoefeningen

Zondag
– Van 7.00 tot 8.00 lichaamsoefeningen
– Om 8.30 ontbijt
– Op onze laatste dag samen gaan we een workshop volgen bij de kunstenares Helga van Leipsig. Zij neemt ons mee in de wereld van de zilverklei en helpt ons het juweel in ons zelf vorm te geven in een medaillon van zilverklei.
– Gezamenlijke Brunch
– Helga komt onze zelfgemaakte cadeautjes aan onszelf brengen.
– Om 15.00 uur sluiten we deze enerverende dagen af.
Note: De tijden van deze dag zijn onder voorbehoud.

Kosten: 595,00 euro

Een gedeelte van de kosten worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars, voor meer informatie hierover kunt u terecht bij Thea, ze is bereikbaar op nummer 06-10215489.

Bij een inschrijving van minder dan vier personen kunnen we de vier dagen helaas niet door laten gaan.

Inclusief:
– Deelname aan alle workshops
– Dansavond
– Deelname aan alle lichaamsoefensessies met veel individuele aandacht voor klachten.
– Boxles
– Vierdaagse fulltime begeleiding van of Thea of Marjon en soms beide.
– Een individueel coachingsgesprek met Thea van een uur.
– Alle maaltijden
– Een zelfgemaakt juweel als blijvende herinnering

Exclusief:
Overnachting.

Mogelijkheden:
Er is voor vijf mensen plek binnen de retraiteplek. De kosten bedragen hiervoor 35 euro voor een één persoonskamer en 25 euro per per persoon voor een twee persoonskamer. In de naaste omgeving zijn vele mogelijkheden.

Datum en tijd:

– 04 augustus 2016 – 07 augustus 2016 – van 10:00 tot 15:00
– 13 oktober 2016 – 16 oktober 2016 – van 10:00 tot 15:00