over mij - TP Santé

Over mij

Thea Peeters - TP SantéVitaliteitscoach bij TP Santé
Thea Peeters – Bodelier
Wist u….

  • dat ik enkele jaren geleden nog confectiemaat 50 had en nu in maatje 42 pas!
  • dat dit kwam door negatief over eten te denken.
  • dat dit ook kwam door mijn Bourgondische levensstijl
  • dat ik de afgelopen jaren geleerd heb hoe het ook anders kan
  • dat ik deze kennis als ervaringsdeskundige graag met mijn cliënten deel.
  • dat ik in Vaals ben geboren en door het raam van mijn ouderlijk huis een schitterend uitzicht had naar het hoogst punt van Nederland? Na de MAVO en het VHBO slaagde ik aan de horecaschool in Heerlen en liep onder meer stage in de Lommerbergen. Ik kwam in Beesel te wonen.

Bij Pinkpop liep ik mijn man, John tegen het lijf en met hem heb ik twee jongens en twee honden. Maar voordat het zover is gekomen woonden wij een tijdje in de voormalige DDR, direct na “Die Wende”, en was ik manager in een groot hotel in Meiningen. Samen brachten wij een mooie tijd door in Noord-Frankrijk, bij Arras, waar ik de Franse keuken leerde waarderen. Toch bleef Beesel het epicentrum in ons leven. Onze kinderen werden er geboren en ze groeien er ook op. Ik kwam op het idee om een cateringbedrijf te starten dat andere normen en waarden uitstraalde als wat men tot nu toe gewend was. Het originele idee hier achter bezorgde mij zelfs een nominatie voor de Limburgse innovatieprijs. Net toen mijn culinaire creaties op het punt stonden een breed publiek te bereiken werd de kennis van John, op het gebied van de champignonteelt, in Engeland gevraagd en vestigden wij ons in het mooie zuiden, van het met links rijdende, eiland. Met mijn kennis van de Europese keuken en het beheersen van de moderne talen was het niet moeilijk een baan in een hotel te krijgen. Ik kreeg een goed inzicht in de “know how” die in de Engelse keuken wordt gebezigd. Na het Engels avontuur kwamen wij weer terug op het oude nest aan de Wittebergstraat 38.

Nadat ik alles weer in rustig vaarwater had, begon ik er over na te denken hoe ik al mijn opgedane ervaringen en kennis in praktijk kon brengen. Ik merkte al gauw dat hardlopen goed was voor mijn overtollige kilo’s en hierdoor kwam ik op het idee als Gewichtsconsulente aan de slag te gaan.

Na een pittige cursus, die ik met succes afrondde, heb ik in 2011 de tweede keer een eigen praktijk geopend. Mijn professionele keuken, waarin ik voorheen een creatieve catering had opgezet, was nog prima intact. Waarom dus het coachen over het gewicht niet combineren met workshops. Cliënten, maar ook andere geïnteresseerden kan ik laten zien, en zelf laten ervaren, wat gezond koken betekent en waar je op moet letten bij de inkoop, hoe voedsel het best wordt bewaard, waar het vandaan komt etc. Ik liet artsen, diëtisten en scholen weten waar ik voor stond en merkte al snel dat men hiervoor in was.

Andere ideeën dringen zich op maar allereerst volgde ik nog de opleidingen: stresscounsellor en mental coach, waar luisteren voorop staat. Hierbij wordt het gedoseerde en de invulling van concepten aan de orde gesteld. In juni 2013 heb ik deze 3 jarige HBO opleiding; vitaliteitscoach succesvol afgerond. Hierna volgde ik nog de specialisaties: kind en voeding, voeding en overgang, diabetes type 2 ommekeerbaar en hoop dit jaar voeding voor ouderen af te ronden. De komende twee jaar studeer ik verder op orthomoleculair voedingsgebied waar ik het eerste gedeelte voedingsadviseur en medische basiskennis al heb afgerond.

Door het verbreden van mijn kennis en de verhuizing privé ben ik sinds 1 mei 2019 werkzaam in het pand aan de kazernestraat 12. Waar het mogelijk is om samen met diverse disciplines  jou naar een gezonde leefstijl toe te helpen .

Uit mijn Franse tijd vertaalde ik de term gezondheid naar Santé. Graag maak ik met u kennis om samen te proosten op uw gezondheid met een klinkend “Santé”!