over mij - TP Santé

Natuurgeneeskundig therapeuten

Thea Peeters

Sinds 1 juni 2019 mag ik mij natuurgeneeskundig therapeut noemen en ik ben dan ook trots te vertellen dat mijn praktijk geaccrediteerd is bij de BATC met nummer BR-02945. Mijn diensten vallen onder “alternatieve geneeswijze”. Wil je graag weten of mijn diensten vergoed worden door jou zorgzekering? Alle informatie over vergoedingen van alle zorgverzekeraars vind je terug in de vergoedingenlijst. Bij twijfel kun je altijd navraag doen bij de eigen zorgverzekeraar. Stel daar de vraag of de diensten/consulten van TPsanté Thea Peeters  met registratienummer 02945, geregistreerd bij het BATC, vergoed worden.

Ik werk volgens de vijf natuurgerichte principes van het BATC. De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat de therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes zijn doorlopen. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteits-rangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

1. Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast heb je ook fijn stoffelijke energie die zich bevindt in alles wat ‘niet zichtbaar’ is, denk bijvoorbeeld aan de ‘lege ruimte’ om ons heen, onze chakra’s en ons auraveld.
De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra’s en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen dan ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

2. Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

3. Drainage

In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.

4. Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche.
Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.

5. Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

 

Linda van der Giessen

Mag ik mij even voorstellen?

Mijn naam is Linda van der Giessen, ik ben natuurgeneeskundige therapeut. Maar eigenlijk vind ik mijzelf meer een gezondheidscoach. Als coach begeleid ik mensen die ervoor kiezen hun gezondheid op een meer natuurlijke manier te ondersteunen. De reguliere geneeskunde zet voor medische klachten niet natuurlijke medicatie in. De medicatie onderdrukt echter vaak de klacht, omdat bij deze manier van denken weinig tot geen aandacht is voor het ontstaan van de klachten. Als natuurgeneeskundig therapeut richt ik mij tijdens de behandeling vooral op het ontstaan van de klacht. Ik richt de behandeling op het herstellen van het  zelfgenezend vermogen van het lichaam en ondersteun dat met middelen die de natuur ons biedt. Hierbij kan gedacht worden aan homeopathie, mineralen en voedingssupplementen. Bij de behandeling maakt ik gebruik van een EAV-apparaat. Dit meetapparaat geeft mij inzicht in het functioneren van het lichaam. De meting vindt plaats door elektra-acupunctuur en voor het bepalen van de geschikte middelen maak ik gebruik van bioresonantie.

Bioresonantie therapie

Dit is een alternatieve geneeswijze die er vanuit gaat dat elk orgaan een specifieke trilling of frequentie van  elektromagnetische aard heeft. Met behulp van een EAV meetapparaat  kunnen deze frequenties worden opgemeten. Met behulp van een  elektro acupunctuur apparaat kunnen deze frequenties worden gemeten. Een EAV- apparaat is een instrument waarmee het lichaam onderzocht kan worden op verstoringen van vooral lichamelijke aard. Aan de hand van deze meting wordt duidelijk welk orgaan of welk deel van het lichaam uit balans is. Wanneer het lichaam uit balans is, kan de energie van het lichaam niet meer doorstromen. Organen werken dan niet meer zoals het hoort en daardoor kunnen er lichamelijke klachten ontstaan. Houden deze klachten lang aan, dan kan men zich onbehagelijk of zelfs ziek voelen. Na een meting, die plaats vindt op handen en voeten, wordt door middel van test ampullen onderzocht wat nodig is om het lichaam weer terug in balans te krijgen en klachten afnemen of zelfs verdwijnen. De test ampullen kunnen bestaan uit homeopatische middelen of bijvoorbeeld middelen op basis van mineralen e.d. De bioresonantie therapie kan succes hebben bij vele aandoeningen  variërend van hoofdpijn, allergie, eczeem, gewrichtsklachten en spijsverteringsklachten, virusziekten en bacteriële infecties.

 

Indien je een bericht achterlaat via het contactformulier neem ik zo snel mogelijk contact met je op.