Blerick / Venlo Thermografische (medisch) lichaamsonderzoek


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Locatie: kazerne 12

Een thermogram is een foto die gemaakt is met een warmte camera of een infraroodcamera en verstrekt informatie over de huidige en toekomstige risico’s (ziekteprocessen en blessures in het lichaam).

Medische thermografie, ook wel infraroodscreening, is het in beeld brengen van de fysiologische processen. Met zeer gevoelige, hoog-resolutie infraroodcamera’s en speciale screening software, worden minieme temperatuursverschillen aan de huidoppervlakte zichtbaar gemaakt. Door de relatie met onderliggende organen en systemen kunnen afwijkingen in een vroeg stadium worden vastgesteld. Deze technologie is volledig veilig, er wordt geen schadelijke straling uitgezonden, de warmte uitstraling van de huid wordt gemeten en in beeld gebracht zonder aan te raken en is dus pijnvrij, er is geen enkel gevaar voor de gezondheid. Er kan een deel van het lichaam gescreend worden, maar een totale screening behoort ook tot de mogelijkheden.

Op de beelden die d.m.v. medische thermografie van het lichaam gemaakt worden, is te zien waar ontstekingen zichtbaar zijn. (Rood/wit is warm, groen is normale lichaamstemperatuur, blauw is te koud zoals bijvoorbeeld ook mogelijk is bij een te trage schildklier).

De screenings worden nagekeken door een arts en je ontvangt een uitgebreid thermografie rapport.

Kazerne12:

Plan hier je afspraak:
https://www.borstscreening.nl/medische-thermografie-locaties-nederland/

https://www.supersaas.nl/schedule/infraroodscreening/Medische_Thermografie_Blerick

Medische thermografie, ook wel bekend als infraroodscreening is een zeer nuttige toevoeging in de conventionele screeningsmethoden.