7 redenen om B12 te nemen:

B12 vitamine

B12 is een hele belangrijke vitamine die vaak wordt onderschat. Deze vitamine zit in vlees en is niet altijd gemakkelijk om door je lichaam op te nemen. Dit komt doordat B12 3 taxis nodig heeft om opgenomen te worden. B12 wordt dan opgeslagen in de lever en kan aldaar voor 3-6 jaar voldoende aanwezig zijn. 

Oorzaken van een B12 tekort:

Het gebruik van maagzuurremmers, antibiotica en  metformine kan een b12 tekort genereren. Maar ook een histamine verbruik(allergieën), darmproblemen of voeding kunnen een oorzaak zijn zo ook een combinatie van bovenstaand.

Wat voegt B12 toe?

  1. vertraagt het proces van het ouder worden.

   2. B12 zorgt voor meer energie. Je bent minder moe en komt beter in actie.

   3. B12 zorgt voor een beter geheugen. Je kunt weer op woorden, namen komen. Je onthoudt wat je gelezen hebt en     vergeet niet wat je van plan was om te halen toen je de keuken inliep.

   4.B12 zorgt voor een betere concentratie. Je kunt bij de les blijven op school maar ook tijdens je werkzaamheden op het werk en studie.

   5. B12 zorgt voor een beter stemming. Je bent vrolijk en positief. het glas is half vol.

   6. B12 tekort kan resulteren in hoofdpijn, slecht slapen, tintelingen, moeheid, wattenhoofd, wazig zien en psychische klachten.

   7. B12 draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels, aan de vorming van rode bloedcellen en heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en op het immuunsysteem.

 TIP:

Een te lage bloeddruk is een verschijnsel waar veel minder aandacht aan wordt besteed dan aan een hoge bloeddruk omdat het in de meeste gevallen onschuldig is, maar ook omdat er niet specifieke medicijnen zijn tegen te lage bloeddruk. Een lage bloeddruk kan resulteren tot duizeligheid en flauwvallen. Dit komt omdat bij een te lage bloeddruk er te weinig bloed naar de hersenen gepompt wordt. De oorzaak kan een B12 tekort zijn maar dit wordt vaak dan niet gemeten. Een hoge bloedwaarde van B12 is niet gevaarlijk. 

Er zijn heel veel soorten B12 laat meten welke bij jou past.